PUBLICATIE 'SAMENWERKEN AAN DE SCHOOL VAN MORGEN'

23-06-2020

Vandaag is het eerste exemplaar van het mooie inspiratieboek "Samenwerken aan de school van morgen" van Sibo Arbeek aangeboden aan Rijksbouwmeester Floris Alkemade. Wij zijn trots dat we er met twee projecten in staan. De nieuwbouw van het Vellesan College in IJmuiden en de renovatie van het Eerste Christelijk Lyceum in Haarlem. Een prachtige foto die Maarten Noordijk maakte van de hal van het Vellesan siert de achterkant van het boek. Meer informatie op: https://www.schooldomein.nl/bestel-het-inspiratieboek-samenwerken-aan-de-school-van-morgen/

Lees hier meer over het Vellesan College en over het Eerste Christelijk Lyceum.
De nieuwbouw moest voor het vernieuwd vmbo-onderwijs de ruimte scheppen. In de opdracht aan de architect stond uitdrukkelijk dat er gedacht moest worden vanuit de leerling. Hoe ervaart die zijn schoolgebouw?[…]. Dat alles is door Koning Ellis samengevat in een transparant geheel. De entreepartij met z’n open karakter is met veel licht gecreëerd.

Tijdens het ontwerpproces verliep de communicatie met Koning Ellis goed, zij stonden altijd open voor mijn de ideeën van mij en mijn team. Ze hebben de wensen en eisen goed vertaald zonder de esthetische en ruimtelijke kwaliteit uit het oog te verliezen.


Marc Boelsma, rector Vellesan College