Fijne plek

Jac.P.Thijsse College, Castricum

De personeelsruimte van het Jac.P.Thijsse College in Castricum was verouderd; de uitstraling was gedateerd en er was meer behoefte aan variatie in plekken. In nauwe samenspraak met de gebruikers bedachten wij het nieuwe interieur. Het resultaat is een grote variatie aan informele plekken en sferen.

opdrachtgever:
Jac.P.Thijsse College

locatie:
Castricum

start & oplevering:
2016-2017

projectstatus:
Definitief Ontwerp

oppervlakte:
350 m2

team:
Annegien van Dijk, Pier Helder, Suzanne Ellis

overige adviseurs:
BBA

In het donkerste deel van de ruimte is een gezellige loungehoek gecreëerd met comfortabele banken waar het personeel in de pauze ontspannen kan zitten. De vintage kasten en accessoires geven de ruimte een persoonlijke uitstraling. In de lichte serre zijn werkplekken en tafels om te lunchen met uitzicht op het groen buiten.

De kleuren en materialen zijn stoer, naturel. Op het eerste gezicht lijkt het kleurenpalet koel, maar de leren banken en de vloer in visgraatpatroon geven het een warme uitstraling. De bestaande verlichting is gedeeltelijk hergebruikt en geïntegreerd in een nieuw verlichtingsplan. Het aanbrengen van een nieuw plafond heeft de akoestiek aanzienlijk verbeterd. De eyecatcher van het plan wordt de lange bank bekleed met geruite stof.