VAN WONING NAAR SCHOOL

Fourteens Onderwijs 10-14 Beverwijk

FOURTEENS is een school waarin kinderen van 10 - 14 jaar, de kans krijgen om te groeien en zichzelf klaar te maken voor het voortgezet onderwijs. Dit doen ze op hun eigen manier in een wijze dat het beste bij hun past.


De school deelt het terrein met die van het Kennemer College, maar heeft een eigen entree en tuin. FOURTEENS geeft onderwijs in een kleinschalige leeromgeving, met veel aandacht en tijd voor de leerling. Wij geloven dat de omgeving van een leerling een belangrijke rol speelt in zijn of haar leertraject. Een interessant vraagstuk. Want hoe kan architectuur creativiteit en ruimdenkendheid stimuleren? Of hoe kan een ruimte persoonlijke ontwikkeling ondersteunen en het groepsgevoel versterken?


Door binnenwanden te verwijderen ontstaat er een vrije ruimte. Een donkere, ingetogen interieur maakt plaats voor een lichte en heldere plattegrond. Naast de plaatsing van één klaslokaal voor concentratietijd, wordt de rest van de ruimte ingevuld met speelse meubels, een helder kleurenpallet en interactieve elementen, die samen een huiselijk gevoel uitstralen.

opdrachtgever:
SVOK

locatie:
Beverwijk

start & oplevering:
2019 - 2020 (augustus)

projectstatus:
Uitvoering

oppervlakte:
140 m2

uitvoerende partijen:
Madebycraft

team:
Annegien van Dijk, Nataly Wierenga, Elise Laurent

overige adviseurs:
bba-bv

fotografie:
Foto: Isabel Nabuurs, Visuals : Lucas Kukler