Slimme aanbouw

Oosterlicht College

Het is niet altijd makkelijk, een gebouw van een ander verbeteren en uitbreiden. Zeker als de vormentaal en het materiaalgebruik niet je stijl zijn. Maar met een goede analyse is er met slimme ingrepen veel te bereiken.


Bij het Oosterlicht College hebben we de kleine aula uitgebreid op de eerste verdieping en daar een prachtig breed raam gemaakt. Door deze toevoeging lopen de gangen op de eerste verdieping niet langer dood, maar is er een rondloop, wat de doorstroming en de logistiek in het gebouw heeft verbeterd.


Er zijn nieuwe lichte, ruime klaslokalen en de smalle en donkere trappen zijn vervangen door brede, lichte trappenhuizen.


De verbouwing, waarbij het gebouw in gebruik bleef was voor de school en de aannemer een enorme uitdaging, maar het is gelukt om het op tijd af te krijgen. Het nieuwe en het gerenoveerde deel zijn sinds september 2019 in gebruik naar tevredenheid van leerlingen, docenten en staf.

opdrachtgever:
PCOU Willibrord

locatie:
Vianen

start & oplevering:
2017-2018

projectstatus:
Opgeleverd

oppervlakte:
ruim 2000 m2

team:
Graham Kolk, Pier Helder, Annegien van Dijk, Suzanne Ellis

overige adviseurs:
Strackee bouwadvesbureau, J. van Toorenburg BV, Peutz, Proost Bouwkosten en Advies, ABC Nova

fotografie:
Maarten Noordijk Photography, Single Frame (Renders)

Aula vanaf studiebalkon na uitbreiding
Aula vanaf studiebalkon na uitbreiding
Aula vanaf studiebalkon voor uitbreiding
Aula vanaf studiebalkon voor uitbreiding