Excellente werkplek

Leeuwendaal Utrecht

Een excellente werkplek, dat willen Edward Hermans en Arjen Kuyten hun medewerkers bieden. Helemaal passend bij het karakter van Leeuwendaal, waarbij het beste uit mensen halen centraal staat.

Toen zij op zoek gingen naar een nieuwe plek voor hun kantoor, vroegen ze ons al snel om mee te gaan kijken, om ook onze kijk hierop in de uiteindelijke keuze mee te nemen. Het bijzondere van het gekozen kantoor aan de Winthontlaan in Utrecht is de ruimtelijkheid door de uitzonderlijke breedte van het gebouw en de vrije hoogte van 3 meter onder het verlaagde plafond. Voor deze plek hebben wij het interieurontwerp gemaakt.

Lees ook dit artikel over ons ontwerp voor Leeuwendaal: https://www.brique-architecten.nl/nieuws/sssssst


opdrachtgever:
Leeuwendaal

locatie:
Utrecht

start & oplevering:
2022-2022

projectstatus:
Opgeleverd

oppervlakte:
1340 m2

uitvoerende partijen:
DCV Bouw, SV Collection, Hilbrink projectstoffering

team:
Roos Bendien, Hilda van Gortel, Annegien van Dijk

“Ik zie dat veel organisaties dat het belang van een goede werkplek onderschatten. Het is belangrijk voor de cohesie binnen het bedrijf, het welbevinden van onze mensen en de productiviteit. Wij hebben daarom al in een vroeg stadium Brique Architecten betrokken bij de zoektocht naar een nieuw kantoor.

Van de adviezen over de keuze van onze nieuwe locatie, tot de afronding van de laatste details hebben ze kwaliteit geleverd. We hebben nu de warme en gezellige, maar toch zakelijke uitstraling die bij ons past. Ik ga zelf elke keer ergens anders zitten en ontdek steeds weer iets nieuws. Met name de goede akoestiek is boven verwachting, klachten over afleiding door bijvoorbeeld pratende collega’s zijn helemaal verdwenen.”

Edward Hermans, Algemeen directeur Leeuwendaal

Bij binnenkomst valt niet alleen deze ruimtelijkheid en de rustige uitstraling en warme kleurenpallet op, maar ook de opvallend goede akoestiek. Inmiddels weten we, en ook Leeuwendaal had dit in vorige kantoren ervaren, dat dit misschien wel het belangrijkste is om een lekkere werkplek te maken. Alleen dan kunnen de verschillende taken die mensen hebben; overleggen, bellen en geconcentreerd werken, goed naast elkaar bestaan en komen mensen graag naar kantoor om samen te werken en elkaar te ontmoeten.

De indeling van het kantoor is straight-forward. Eén vleugel met assessmentruimten en ruimte voor de ondersteunende functies en één vleugel met werkplekken en overlegruimten. De werkplekken en overlegruimten aan de gevel: open en gesloten ruimtes afgewisseld. Op de kop van de vleugel een ruime lobby om elkaar te ontmoeten. In de brede zones tussen de werkplekken en de assessmentruimten staan custom-made meubels, ontworpen door ons, met meer informele werk en ontmoetingsplekken. Door de goede akoestiek zijn deze goed gelijktijdig te gebruiken met de werkplekken.

De uitstraling van het kantoor wordt enerzijds bepaald door de ruimtelijke kwaliteit en de materialisering. Een subtiel samenspel van verschillende tapijten, pluizig en zacht of meer grafisch en hard, in warme kleurtonen. Wanden, die samen bijdragen een de akoestiek, afgewerkt met wollig vilt, glanzend en verfijnd behang en met een grover en stoerder reliëf. Glas is toegepast over de volledige hoogte en ook de deuren zijn 3 meter voor een luxe gevoel. De vrijstaande meubels doen mee in het spel van materialen, kleuren en zachte en hardere structuren. De ronde vormen zijn zacht en nodigen uit tot het gebruiken.


Door de zorgvuldigheid en de aandacht waarmee het totaal pallet is samengesteld, konden we de bestaande witte bureaus en zwarte bureaustoelen prima opnieuw gebruiken. Tussen de bureaus zijn nieuwe kasten geplaatst in een bijzondere bronskleur met geintegreerde plantenbakken.

Ook veel van het andere bestaande meubilair is meegenomen naar de nieuwe locatie. Een paar stoelen zijn inmiddels als voor een tweede keer hergestoffeerd en verhuizen al jaren met Leeuwendaal mee.

Het is met dit kantoor gelukt om de mensen uit te nodigen weer vaker te komen. Medewerkers komen er om elkaar te ontmoeten en samen te werken, maar ook voor geconcentreerd werk. Want in tegenstelling tot wat vaak gezegd wordt, niet iedereen doet dat het liefste thuis.

Zo is de kennisoverdracht en de onderlinge connectie binnen de teams en tussen de teams onderling verzekerd, in een mooie balans van thuis en op kantoor. Het hybride werken in optima forma.