architecten

Ontspannen werken

Leeuwendaal, Den Haag

Leeuwendaal Advies adviseert en ondersteunt organisaties in de publieke sector: overheid, zorg en onderwijs. Er werken hoogopgeleide adviseurs uit tal van disciplines. Wij hebben op twee locaties, in Den Haag en in Utrecht, nieuwe kantoren ingericht die passen bij de werkwijze en de identiteit van Leeuwendaal. We hebben het totale project begeleid; van het schrijven van het programma van eisen en het doen van haalbaarheidsstudies naar verschillende mogelijke locaties, tot het uiteindelijke ontwerp inclusief bouwbegeleiding, inrichting en styling.


We hebben een ontwerp gemaakt dat functioneel is en Leeuwendaal als organisatie representeert. Helder en gedegen, maar ook inventief en origineel. Een plek die uitstraalt dat het bedrijf om mensen draait, waar iedereen zich gemakkelijk thuis kan voelen. Geen onnodige luxe, wel comfortabel. Omdat samenwerking en kennisuitwisseling essentieel zijn voor het bedrijfsproces van Leeuwendaal, hebben we open ruimtes gemaakt, waar ontmoeting en interactie als het ware vanzelf gaan. De kantoren zijn een aantrekkelijke ontmoetingsplek én bieden de ruimte om rustig alleen of actief samen te werken.

opdrachtgever:
Leeuwendaal Advies

locatie:
Oude Middenweg, Den Haag

start & oplevering:
2014-2015

projectstatus:
opgeleverd (Den Haag)

oppervlakte:
1400 m2

uitvoerende partijen:
DCV Bouw BV, Made by Craft (vast meubilair), Hilbrink (stoffering)

team:
Hilda van Gortel, Pier Helder, Claire de Zoete, Annegien van Dijk, Suzanne Ellis

fotografie:
Koning Ellis

In Den Haag heeft Leeuwendaal drie verdiepingen (±1400m2) van "Het Nieuwe Kantoor" (HNK) in gebruik. De plattegrond van het gebouw is traditioneel, met een rechthoekige kern in het midden. Om deze plattegrond geschikt te maken voor Leeuwendaal hebben we op alle verdiepingen een meanderend maatwerkmeubel rondom de kern ontworpen. In dit meubel bevinden zich verschillende voorzieningen; garderobes, telefooncellen, reproruimten, lockers en keukens.

"Wij hebben Koning Ellis leren kennen als een architect die zich buitengewoon goed inleeft in de functie die het gebouw moet vervullen voor de medewerkers en dat steeds weer weet te vertalen naar originele, creatieve en praktische oplossingen binnen het beschikbare en taakstellende budget. Een architect dus die een scherp oog heeft voor esthetische kwaliteit maar verder kijkt en zich waarachtig verdiept in de mensen die zich in het gebouw moeten thuis voelen en met plezier hun werk doen.”

Edward Hermans, Algemeen Directeur Leeuwendaal

Voor dit meubel hebben we gekozen voor een combinatie van grijs MDF, hout en vilt. De materialen zijn stoer en eigentijds maar ook warm en vriendelijk. Het hang- en sluitwerk is eenvoudig, ronde gaten als handgrepen, de lockers hebben een stevig cijferslot. We hebben deze materialen gecombineerd met verschillende materialen op de vloer en met een zachtroze en groen op de wanden. Het meubilair is wit met een paar opvallende elementen, zoals de poldersofa van Vitra en prachtige natuurfoto's geprint op akoestische panelen van fotograaf Wim Broekman.

Leeuwendaal heeft gekozen voor een combinatie van vaste werkplekken en flexwerkplekken. Op de zevende verdieping zijn meer vooral vaste werkplekken. Hier zitten de stafmedewerkers, die de meeste tijd op kantoor doorbrengen. De achtste verdieping vormt het hart van het kantoor. Hier werken de gastvrouwen en is een café om elkaar te ontmoeten. Alle flexwerkplekken voor de adviseurs en het secretariaat zijn hier bij elkaar gebracht om samenwerking eenvoudig te maken.

De negende verdieping staat in het teken van de vele assessments die bij Leeuwendaal worden afgenomen. Hier zijn 10 kamers waar een kandidaat de dag doorbrengt. Er is een werkplek voor het maken van individuele tests, maar ook gesprekken met psychologen en rollenspellen vinden hier plaats. De kamers bieden veel privacy en er is veel aandacht besteed aan de geluiddichtheid. De kamers zijn zo vormgegeven dat iemand zich er snel op zijn gemak voelt. In tegenstelling tot de verdiepingen met de werkplekken heeft de negende verdieping een meer gesloten karakter, er is echter altijd zicht naar buiten en er is een ontspannen café waar kandidaten kunnen pauzeren.