CARE - STAY - PLAY

Jeroen Pit Huis, Amsterdam

Chronisch, ernstig zieke kinderen worden vaak langdurig opgenomen in het ziekenhuis. Zij verdienen, samen met hun familie, een omgeving waarin het leven zo normaal mogelijk is en waar alle zorg is gericht op een veilige overstap naar huis.


Het Jeroen Pit Huis gaat die plek bieden! Een nieuw zorgconcept in een nieuw gebouw. De ontbrekende schakel in de zorg tussen ziekenhuis en thuis waar het gezin wordt omringd door de beste zorg op medisch, verpleegkundig en psychosociaal gebied.


Het Jeroen Pit Huis wordt gebouwd op een prachtig groen gedeelte van het terrein van Amsterdam UMC. Een vrijstaand gebouw met 8 huiselijke familie-appartementen met direct uitzicht op groen en water. Een schaalbaar voorbeeld en kenniscentrum voor andere academische ziekenhuizen.


BRIQUE Architecten heeft in nauwe samenwerking met het team van het Jeroen Pithuis, zorgprofessionals en ouders, het overall ontwerp gemaakt van het gebouw. Het gebouw bestaat uit een aaneenschakeling van zorgruimtes en gemeenschappelijke ruimtes, met daaromheen kleine individuele appartementen voor de patientjes en hun familie. Als een klein "dorpje" in de overgang van het grootschalige ziekenhuis naar thuis. Een plek voor goede zorg, een aangenaam verblijf en om te kind te zijn: Care - Stay - Play.


opdrachtgever:
Stichting Het Jeroen Pit Huis

locatie:
Amsterdam

start & oplevering:
2018 - 2022

projectstatus:
in uitvoering

oppervlakte:
1600 m2

uitvoerende partijen:
Dura Vermeer Renovatie Midden West BV, Complete installatietechniek, TPAHG architecten

team:
Roos Bendien, Nataly Wierenga, George Justus

overige adviseurs:
Bouwadviesbureau Strackee, Basalt, Bureau Bouwkunde, Concrete, Nathalie Bockhoudt, Crescenta, Techniplan adviseurs, Peutz Groep

Sessies met de gebruikers geven al in een vroeg stadium inzicht in de behoeften van de verschillende stakeholders (November 2019)
Sessies met de gebruikers geven al in een vroeg stadium inzicht in de behoeften van de verschillende stakeholders (November 2019)

In aanbouw

De bouw is nu, in de zomer van 2021, vol op in gang en de bijzondere constructie, met veel hout is goed zichtbaar. Lees meer over deze constructie in dit artikel van aannemer Dura Vermeer.

Toewijding

BRIQUE Architecten heeft de selectie van dit project gewonnen, door de toewijding en zorgvuldigheid waarmee de selectiefase zijn ingegaan. Vanaf het begin stond de doelgroep voor ons centraal, wat de doorslag heeft gegeven om BRIQUE als architect voor dit unieke en waardevolle project te selecteren.

Ons thema Care - Stay - Play, waarborgt de randvoorwaarden voor zorg, verblijf én de doelgroep en de sterke relatie tussen binnen en buiten, bestendigd deze gedachte op alle schaalniveaus.

Prijsvraagontwerp
Prijsvraagontwerp
Het concept verbeeld, care - stay - play
Het concept verbeeld, care - stay - play
Prijsvraagontwerp - Plattegrond in het groen
Prijsvraagontwerp - Plattegrond in het groen
Prijsvraagontwerp - Levendige binnentuin
Prijsvraagontwerp - Levendige binnentuin
Prijsvraagontwerp - Appartement
Prijsvraagontwerp - Appartement
Prijsvraagontwerp - Appartement
Prijsvraagontwerp - Appartement