Fun & Funky

Moxy Houthavens, Amsterdam

In samenwerking met AELIER FLOOR uit Rotterdam hebben wij in opdracht van ontwikkelaar Heren2 het interieur ontworpen van het nieuwe hotel in de Houthavens in Amsterdam. Het gebouw, een ontwerp van architectenbureau ZZDP, huisvest twee Marriott hotels met in totaal 180 kamers; het jonge en hippe "Moxy" en het luxere “Residence Inn” gericht op gasten die langere tijd van huis zijn. Naast de hotels biedt het gebouw ruimte aan een restaurant, fitnessruimte en spa met zwembad. Wij zijn verantwoordelijk voor de inrichting van de kamers, spa en zwembad, verkeersruimten en de publieke ruimten van beide hotels.


Het overkoepelende ontwerpconcept voor de beide hotels refereert aan de stad en de aan de positie in de houthavens. Beton, hout, leer en grove breisels passen bij de industriële en maritieme sfeer. Daarbinnen hebben beide hotels een eigen concept passend bij de doelgroep. Voor het hippe MOXY kozen we voor "famous dutch DJ's". In de lounge zijn allerlei muzikale referenties, een gave lichtinstallatie en een DJ booth te vinden. Het hotel is eind 2017 opgeleverd en is al regelmatig volgeboekt!

opdrachtgever:
Heren2, Cycas Hospitality

locatie:
Danzigerkade, Amsterdam

start & oplevering:
2015-2017

projectstatus:
opgeleverd

oppervlakte:
8600 m2

in samenwerking met:
Floor Duijndam, ATELIER FLOOR

team:
Annegien van Dijk, Pier Helder, Suzanne Ellis

overige adviseurs:
ZZDP (architect), Rob Clemens (lichtadviseur), Bouter Grootkeukens

fotografie:
Fotografie: via Cycas hospitality, Floor Duijndam, buitenzijde gebouw Bart van Hoek

"Het nieuwe IT-Hotel in de Houthavens. (...) en nieuwe must-visit spot bij is bijgekomen qua hotels in Amsterdam waar locals ook graag gezien willen worden."

Your Little Black Book

Foto: Bart van Hoek
Foto: Bart van Hoek