architecten

klassiek huis, modern gebruik

verbouwing woonhuis, Den Haag

Een klassiek huis geschikt maken voor modern gebruik, dat was de grootste uitdaging van dit project. De bewoner, een ondernemend gezin met drie kinderen, wenste dat afzonderlijke kamers beter met elkaar werden verbonden. Daarnaast wilden ze graag meer lichtinval en een betere ruimtebeleving. Wij stelden een aantal constructieve doorbraken voor en ontwierpen nieuwe ruimtes voor de belangrijkste woonfuncties koken/eten, ontspannen en slapen/opfrissen. Zo ontstond een familiehuis dat prettig ruim is, maar tegelijk ook intiem. En waar klassieke en moderne vormgeving zich op een bijzondere manier tot elkaar verhouden.

opdrachtgever:
particulier

locatie:
's Gravenhage

start & oplevering:
2015

oppervlakte:
430 m2

team:
Roos Bendien, Nataly Wierenga, George Justus

fotografie:
Maarten Noordijk