architecten

wonen bij de buren

uitbreiding woonhuis, Waalwijk

Wie droomt er niet van om een woning uit te breiden op het perceel van de buurman? Zo krijg je opeens alle ruimte om je ultieme woonwens te realiseren. Onze opdrachtgever was verknocht aan zijn bestaande woning midden in Waalwijk, maar kampte met ruimtegebrek. Toen de kans zich voordeed, kocht hij het huis van zijn buurman, liet het slopen en schakelde ons in voor een uitbreidings- en renovatieplan. Wij ontwierpen een woonhuis waarin oud en nieuw naadloos in elkaar overlopen. Om dit te bereiken versoberden we het uiterlijk van de bestaande woning en ontwierpen een uitbreiding die de bestaande woning als het ware omarmt. Enerzijds zoeken we overeenkomst in kleurstelling, maar tegelijk voegen we ook contrasten toe in materiaalgebruik.

opdrachtgever:
particulier

locatie:
Waalwijk

oppervlakte:
740 m2

team:
Roos Bendien, Nataly Wierenga, Lars Zwirs

fotografie:
Maarten Noordijk