architecten

renovatie dakterras sociëteit Phoenix

sociëteit Phoenix, Delft

Het dakterras van studentenvereniging Sociëteit Phoenix was toe aan een nieuw interieur. Deze multifunctionele ruimte is ook qua indeling geoptimaliseerd en wordt ingezet voor onder andere afstudeerborrels, feesten en diners. Blikvanger in de ruimte is de eikenhouten achterwand die hoog doorloopt tot aan het nieuwe glazen daklicht met daarvoor de robuuste bar, uitgevoerd in koper. De houten latten vormen samen met de lichtlijnen die erin zijn verwerkt een ritmisch spel die zorgt voor verfijning van de wand en geven de ruimte een warme uitstraling. De nieuwe bar, met zijn grovere structuur is hierdoor representatiever dan het vorige exemplaar, waardoor de sociëteit ook gebruikt kan worden voor afstudeerborrels. Het balkon is verdiept, en er is een geheel nieuwe eikenhouten schuifpui geplaats, die in het midden geheel opengezet kan worden en het gevoel van buiten zijn versterkt. De ruimte heeft uitzicht op de nieuwe aangebrachte gracht en het toekomstige park aan de Phoenixstraat in Delft. Daar is het stationsgebied totaal vernieuwd. Hier rijden de treinen niet meer boven maar onder de grond.

opdrachtgever:
sociëteit Phoenix

locatie:
Delft

oppervlakte:
200 m2

team:
Roos Bendien, Nataly Wierenga, George Justus

fotografie:
Maarten Noordijk