architecten

achterom-voor woning

renovatie dijkwoning, Overveen

Bij deze renovatie van een Overveense dijkwoning is de achterkant van het huis vormgegeven alsof het de voorkant is. Het gezin was zo gewend aan het benaderen van hun woning via de achtertuin dat men zelfs lange tijd de sleutel van de voordeur kwijt was. Het intensieve gebruik van de achteringang is niet voor niets. De kinderen zitten allemaal op sport en slepen dagelijks schoolboeken, sporttassen en andere spullen het huis in. Dus diende er voldoende ruimte te zijn om direct bij de ingang hun spullen kwijt te kunnen. Daarnaast wensten ze een prettige woonkeuken, waar men na een dag werken samen het eten kan bereiden en de dag door kan nemen.

opdrachtgever:
particulier

locatie:
Overveen

start & oplevering:
2016

oppervlakte:
285 m2

team:
Roos Bendien, Nataly Wierenga, George Justus

fotografie:
Maarten Noordijk