architecten

Transitional Care Unit

Jeroen Pit Huis, Amsterdam

Chronisch, ernstig zieke kinderen worden vaak langdurig opgenomen in het ziekenhuis. Zij verdienen, samen met hun familie, een omgeving waarin het leven zo normaal mogelijk is en waar alle zorg is gericht op een veilige overstap naar huis.

Het Jeroen Pit Huis wil die plek gaan bieden! Een nieuw zorgconcept in een nieuw gebouw. De ontbrekende schakel in de zorg tussen ziekenhuis en thuis waar het gezin wordt omringd door de beste zorg op medisch, verpleegkundig en psychosociaal gebied.

Het Jeroen Pit Huis wordt gebouwd op het terrein van Amsterdam UMC. Een vrijstaand gebouw met 8 huiselijke familie-appartementen met direct uitzicht op groen en water. Een schaalbaar voorbeeld en kenniscentrum voor andere academische ziekenhuizen.

opdrachtgever:
Emma Kinderziekenhuis - Amsterdam UMC en stichting VanKarnebeek4Kids

locatie:
Amsterdam

projectstatus:
schetsontwerp

oppervlakte:
1600 m2

team:
Roos Bendien, Nataly Wierenga, George Justus