architecten

wonen in het klaslokaal

Bennebroekstraat, Amsterdam

Deze woning in een lokaal van voormalige basisschool ‘De Notenkraker’ aan de Amsterdamse Bennebroekstraat is voor een gezin met twee kinderen. De grootste uitdaging van het project was het behouden van de karakteristieke ruimtelijkheid van het schoollokaal, terwijl toch plekken ontstaan met intieme sfeer.

De grootste uitdaging van het project was het behouden van de karakteristieke ruimtelijkheid van het schoollokaal, terwijl toch plekken ontstaan met intieme sfeer. Met de toevoeging van een verhoogde vloer deelden we de ruimte visueel in tweeën. Bijkomend voordeel is dat de bewoners door de hoog geplaatste ramen naar buiten kunnen kijken. Daarnaast creëerden we een visuele scheiding door de trap naar de verdieping dwars in de ruimte te plaatsen. De afwerking van de vloer is doorgezet in de traptreden en loopt door tot en met de verdiepingsvloer.

Het centrale kookeiland is afgewerkt met koperen panelen. Het vormt een blikvanger in de ruimte. Om het contrast extra aan te zetten zijn alle wanden geschilderd in neutrale tinten.


opdrachtgever:
particulier

locatie:
Amsterdam

start & oplevering:
2014

oppervlakte:
150 m2

team:
Roos Bendien, Nataly Wierenga, Leon Broeren, George Justus

fotografie:
Maarten Noordijk

De woning is ook te zien geweest in een uitzending van het programma "BinnensteBuiten" van de KRO-NCRV! Klik hier voor het filmpje op de site van Binnenstebuiten:

https://binnenstebuiten.kro-ncrv.nl/fragmenten/won...